UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, hükümetin son ekonomik icraatlarıyla ilgili güncel konuşmasında KTHY çalışanlarının yaşadığı sorunlara ve Başsavcılık raporuna değindi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısında konuşan Sucuoğlu, “Hükümetseniz çözüm üretmek zorundasınız, üretemezseniz çıkıp gitmelisiniz” dedi.

Çeşitli alanlarda yapılan zamlara değinen Sucuoğlu, döviz ve akaryakıtta artış yaşanan bu süreçte ham petrol fiyatlarının değer kaybettiğini savundu.

Sucuoğlu, DPÖ’nün tüketici fiyat endeksi rakamlarını anımsatarak, çoğu malın ithal olduğunu ve döviz artışı nedeniyle zamlandığını kaydetti.

Her geçen gün maaşlar arasındaki uçurumun arttığını söyleyen Sucuoğlu, hükümetin bu konuda derhal bir önlem almasını istedi.

Led ampul ihalesine de değinen Sucuoğlu, yüzde 80’lere varan enerji tasarrufu sağlanacağı görüşünün doğru olmadığını iddia etti. Aydınlatma anlamında, led ampulle net aydınlatma olmayacağı yönünde araştırmalar bulunduğunu söyleyen Sucuoğlu, led ampulun görme kalite değerlerini düşürdüğünün tespit edildiğini kaydetti. Sucuoğlu, bu bilgilerin göz önünde bulundurulmasını istedi.

Aksa’ya olduğu gibi Teknecik’e de filtre takılması konusunun gündeme gelmesi gerektiğini söyleyen Sucuoğlu, hükümete görev düştüğünü belirtti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, asgari ücrete 2014 başında yapılan artışın kamu görevlilerine yapılan artışın üzerinde olduğunu söyledi. Yorgancıoğlu, Temmuz 2014 başında önerilen artışın da aynı aylarda kamu görevlilerine yapılan artışın üzerinde olduğunu vurguladı. Ancak işçi ve işveren tarafının sunulan önerileri reddettiğini kaydeden Yorgancıoğlu, bu sıkıntıyı aşmak istediklerini kaydetti.

Yorgancıoğlu, yasa değişikliği yaparak, asgari ücret komitesinin üç kez sonuç üretememesi halinde hükümetin yetki kullanmasını öngördüklerini söyledi.

Yorgancıoğlu, ithalat ve akaryakıtta, dışa bağımlı olunduğuna işaret etti.

Elektrik Kurumu’nun mali yapısının daha iyi olduğunun altını çizen Yorgancıoğlu, bilançoların bunu gösterdiğini ifade etti.

Elektrik Kurumu’nda tahsilatla ilgili hamlelerin sonucunda mali yapının iyileştiğini söyleyen Yorgancıoğlu, kurumun durumunun daha iyiye gitmesi için led kullanımını gündeme getirdiklerini belirtti.

Led aydınlatmada minimum yüzde 50 tasarruf sağlanacağını söyleyen Yorgancıoğlu, bunun dünyanın gittiği istikamet olduğunu kaydetti.