Gazetemize ulaşan belgelere göre, şirketin çeklerinin de karşılıksız oldukları için faktoring şirketleri tarafından işleme konduğu ve haciz kararları alındığı öğrenilirken, Kıb-Tek yönetiminin ihaleye katılmasına izin verdiği şirketlerin mali durumlarını kontrol edip etmediği sorusu ortaya çıkıyor.

Kıb-Tek’in ihaleye kabul ettiği Türk menşeili bir şirketin aleyhine Türkiye’de birçok mahkeme tarafından haciz kararları alındığı, araçlarına ihtiyati haciz konduğu ortaya çıktı.
Sözkonusu şirketin ihaleye girerken talep edilen banka teminatı mektubunu dahi veremediği ve yerine nakdi teminatla ihaleye katıldığı da öğrenildi. 

Bu durum şirketin bankalarla sorunlu olduğunu bir işareti olarak kabul edilirken, Kıb-Tek yönetimi bu durumu da dikkate almayarak şirketi ihaleye kabul ettiği öğrenildi. 
Mayıs ayı içerisinde iflas davası görülecek

Henüz sonuçlanmayan ancak verdiği düşük teklifle kurum ihale komisyonunun ihaleyi vermeye meyilli olduğu belirtilen şirketin İzmir’deki bir mahkemede, Mayıs ayı içerisinde iflas davasının görüleceği de 
öğrenildi. 

İhale kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Kıb-Tek yönetiminin, halkın vergilerinden toplanan yaklaşık 4,5 Milyon Euro’sunu ödeyeceği ve karşılığında 45 bin adet sokak aydınlatma armatürü satın alacağı şirketin mali durumunu önceden kontrol etmesi hatta şirketin bu armatürleri imal edeceğini ifade ettiği fabrikayı yerinde incelemesi gerektiği ifade edilirken, böyle bir uygulamaya gidilmemesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu.