Mustafa Şenal

Gemikonağı ve Lefke bölgesinin sevilen isimlerinden Özbek İnanır, 31 yaşında hayatını kaybetti. Lefke, Binatlı ve Gaziveren spor kulüplerinde bir dönem futbolda oynayan İnanır’a yaklaşık 4 yıl önce böbrek nakli yapıldığı öğrenildi. 

Yakınlarından alınan bilgiye göre, böbrek nakli yapıldıktan sonra futbol hayatı sona eren İnanır’ın düzenli bir işi olmadığı, gündelik işlerde çalıştığı belirtildi.

Evli ve Aytunç isminde 2 yaşında bir erkek çocuğuk sahibi olan İnanır’ın zamansız vedası Güzelyurt bölgesinde büyük üzüntü yarattı.

4 yıldır tedavi görüyordu

Yaklaşık 3-4 yıldan beridir tedavi gören genç futbolcunun, Türkiye’de 2 kez ameliyat olduğu öğrenildi. Gazetemize konuşan arkadaşları, geçtiğimiz Pazar İnanır’ın karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye gittiğini ve bağırsağındaki yırtılmadan dolayı zehirlenerek öldüğünü söyledi. 

Eşinin ve annesinin feryatları yürek dağladı

Genç futbolcunun cenazesi, dün Lefke Şeyh Nazım Camisi’nde kılınan öğle ve cenaze namazının ardından Lefke Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze töreninde talihsiz gencin eşi Şenay İnanır ve annesi Rahme İnanır’ın feryatları yürek dağladı.
İnanır’ın cenazesine sevenlerinin yanı sıra; Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, LAÜ Rektörü Mehmet Ali Yükselen, Rektör Yardımcısı Akın Cellat, kulüp başkanı, yöneticiler ve sporcular katıldı.

Fenerbahçe ve Lefke forması ile uğurlandı

Bölgede ‘Arap’ lakabıyla da tanınan Özbek İnanır’ın tabutunun üzerine taraftarı olduğu Fenerbahçe ve Lefke forması serildi. Arkadaşlarının gidişine bir türlü inanamadığı Özbek İnanır, gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.