Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Lefke Aplıç Kapısı Komitesi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Lider Nikos Anastisiadis’in aldığı Lefke – Aplıç Kapısının açılması kararının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Komite, yaptığı yazılı açıklamada, kapının açılması kararının oluşmasına katkı koyan herkese teşekkür etti ve şunları dile getirdi:

“Anılan kapının açılması kararının fiiliyata geçmesi için gerek kuzeyde, gerek güneyde ve gerekse  ara bölgede yapılacak işler vardır. Lefke – Aplıç ile Kalabanayot köyü arasında fiilen var olan, ancak sadece B.M. yetkilileri tarafından kullanılan 1963 yılından kalma ve takriben 2 km.’lik yolun günün ihtiyaçlarına cevap verir hale getirilmesi amacıyla hemen faaliyete geçilmesi kaçınılmazdır. Bizler bu yatırımların süratle gerçekleşip Lefke – Aplıç Kapısının fiilen de açılmasının ısrarlı takipçisi olacağız ve Aplıç Kapısı Komitesi olarak kapı fiili olarak  açılana ve geçişler başlayana  kadar da çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Lefke – Aplıç Kapısının açılması, yıllardır özlemini duyduğumuz barışa ciddi katkı koyacak, eski dostlukların yeniden canlanması, yenilerinin oluşturulması, insanların birbirleriyle kaynaşması, karşılıklı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir imkan yaratacak ve neticede sınırın her iki tarafındaki halk da bundan yarar sağlayacaktır.”