İsveç’in Falköping kasabasında gerçekleştirilen törende Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’ya, cittaslow bayrağı ve katılım belgesi verildi.

Lefke Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, törende Kaya'ya belgeyi Cittaslow Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti ve Cittaslow Asbaşkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından takdim edildi.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’ya İsveç temaslarında, Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş da eşlik etti.

Aziz Kaya, konuyla ilgili açıklamasında, Lefke yanında, 6 yeni belediyenin daha dahil olduğu “cittaslow’un üye sayısının 210’a yükseldiğini kaydetti. Kaya, Yeni Boğaziçi’nden sonra, Lefke’nin de cittaslow ağının içerisinde yer alması önemli bir başarı olduğunu belirtti.

Turizm Bakanlığı’nın girişimiyle üç yıl önce başlayan Lefke’nin cittaslow olma yolculuğunun, Lefke Belediyesi, Lefke Avrupa Üniversitesi  ve sivil toplum örgütü gönüllülerinin katılımıyla başarıya ulaştığını ifade eden Kaya,  bu sürece destek veren herkese teşekkür etti. Kaya “Bu başarı hepimizindir” dedi.

Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Lefke artık, uluslar arası bir ağın içerisinde yer alıyor. Yaşam kalitesi, çevre, altyapı, turizm, eğitim, üretim ve gerekli tüm alanlarda çalışma yürütüp, bölgemizi sakin şehir kriterlerinin uygulandığı çok özel ve huzurlu bir kasabaya dönüştürmek için çalışacağız”