Lefke bölgesinde sevilen simalarından Ahmet Cem 65 yaşında hayatını kaybetti. Bölgede yapılan etkinliklerde Cem Karaca şarkılarını seslendirmesi nedeniyle, Cem Karaca lakaplı ile tanınan Ahmet Cem, dün sabah Lefke’de Eskikaradağ’daki evinde ölü bulundu.

Gürsel KARAGÖZLÜ
Edinilen bilgiye göre Cem’in pazar akşamı komşuları ile birlikte sohbet ettikten sonra evine gitti. Salı günü sabah saatlerine kadar evinden çıkmaması üzerine komşuları Lefke Polis Karakolu’na haber verdi. Cem’in evine gelen polis ekibi evin penceresinden içeriye baktıkları zaman korkunç manzara ile yüz yüze geldiler. Cem’in cansız bedeni yatağının yanında yerde yüz üstü yatır vaziyette ve şişmiş olduğunu gördüler.

Lefke Mezarlığı’nda defnedildi

Cem’in evi içten sürgülü olduğundan polis ekibi kapıyı kırarak içeriye girdi ve Cengiz Topel Hastanesi’nden gelen bir doktor ve sağlık ekibi Cem’in cansız bedeni üzerinde inceleme yaptılar. İncelemelerden sonra Cem’in cansız bedeni belediye aracı ile alınarak Lefke Mezarlığı’na götürüldü ve saat 11.30’da Lefke Belediye personeli ve ailesi tarafından defnedildi.

Cem’in vefat ettiğini duyan kız kardeşi ve akrabaları önce evine ardından da Lefke Mezarlığı’na gittiler. Cem’in cenazesine CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, Güzelyurt eski Milletvekili Vasfi Candan, CTP-BG yetkililerinden Niyazi Düzgün, Burhan Eraslan, Denizli Spor Kulübü Teknik Direktörü Tuncay Sarıyer, ailesi ve sevenleri katıldı.