Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, hurma ağaçlarını tehdit eden Kırmızı Palmiye Böceği’ne karşı yeterince mücadele edilmediğini belirterek, bu zararlının hem ülke, hem de Lefke’nin yeşil dokusu için önemli bir tehlike oluşturduğu uyarısında bulundu.

Karlıtaş, Kırmızı Palmiye Böceği’yle etkin bir mücadele yöntemi izlenmesini isteyerek yetkililere bu konuya özel önem vermeleri çağrısı yaptı.

Hasan Karlıtaş yaptığı yazılı açıklamada, “Lefke’nin en önemli simgelerinden olan, hatta adına festival düzenlenen hurma ağaçlarını tehdit eden, Kırmızı Palmiye Böceği zararlısı hem Kıbrıs, hem de Lefke coğrafyasını tehdit eder duruma gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Kırmızı palmiye böceğiyle yeterince mücadele edilemediğini savunan Karlıtaş, şunları kaydetti:

“Kırmızı Palmiye Böceği zararlısı ile etkin bir mücadele yöntemi izlenmelidir. Yetkili mercilerin, bu önemli konuya özel önem vermeleri hususunda çağrı yapıyoruz. Tarım Bakanlığı’nın yapmış olduğu ilaç yardımı yanında, tüm ağaçlara ulaşılması bakımından zaman kaybetmeden gerekli iş gücü de sağlanmalıdır.”

“LEFKE’NİN GELECEĞİ TURİZMDEDİR”

Lefke Turizm Derneği Başkanı Karlıtaş, hurma ağaçlarının ve yeşilin bölge ve bölge turizmi açısından önemini vurgulayarak, Lefke’nin geleceğinin, planlı ve sürdürülebilir turizm gelişiminde olduğuna inanç belirtti. Karlıtaş, Lefke’nin turizmde en az payı almasından duydukları üzüntüyü de ifade ederek bölgenin hak ettiği güzelliklere kavuşabilmesi için cittaslow (sakin şehir) projesinin önemini de vurguladı.