Lefke ve köylerinin turizm vizyonu, “yeşilin her tonunu yansıtan doğal güzellikleri, verimli toprakları, özgün kültürel mirası, huzurlu ve kaliteli yaşam koşullarıyla ziyaretçilerini büyüleyen ve ziyaretçilere unutamayacakları anlar yaşatan bölgesi olmak” şeklinde belirlendi.

Lefke Belediyesi ile Lefke Turizm Derneği işbirliğinde Avrupa Komisyonu finansmanıyla yürütülen “Sürdürülebilir Yerel Kalkınmanın Teşvik Edilmesi” konulu proje kapsamında, The Management Centre of the Mediterranean tarafından hazırlanan “Lefke ve Köyleri Turizm Planlama Stratejisi” Lefke Belediye binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında ele alındı.

Lefke Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, toplantıya, proje ortakları Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş’ın yanı sıra bölgedeki sivil toplum kuruluşları, turizm gönüllüleri, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan da katıldı.

TURİZM BÖLGESİ OLMAK İÇİN İZLENECEK YOLLAR BELİRLENDİ

Toplantıda turizm bölgesi olma vizyonuna bağlı izlenmesi gereken yollar şöyle açıklandı:

“Lefke ve köylerinin fiziki ve teknolojik altyapısının iyileştirilmesi, kaynakların sürdürülebilirliğini ve çevrenin korunmasını amaçlayan uygulamaların hayata geçirilmesi, mal ve hizmet arasındaki kalitenin, özgünlüğün ve çeşitliliğin teşvik edilmesi, Lefke ve köylerinin tanıtım faaliyetlerinin sistematik olarak ve doğru turist kitlesine ulaşacak şekilde geliştirilmesi, Lefke ve bölgesindeki köylerin yönetim kapasitesinin geliştirilmesi.”

LOGO VE SLOGAN SUNUMU DA YAPILDI

Toplantıda ayrıca Lefke ve köylerinin tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesi için öngörülen turizmde markalaşmanın sağlanmasına ve bölgeye ait turizm ürünlerinin özgünlüğünün korunarak pazarlanmasına yönelik tasarlanan “logo ve slogan” hakkında da sunum yapıldı. Sunumu Umay Yılmaz gerçekleştirdi.

Toplantıda Turizm Pazarlama Stratejisi hedeflerine uygun olarak önümüzdeki haftalarda organize edilecek kapasite geliştirme eğitimleri ile bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve turizm gönüllülerinin faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik Avrupa Komisyonu destekli hibe programının duyurusu da yapıldı.