Taner Ulutaş

Köydeki iki su kuyusundan birisinden sulama alanlarına su verildiği gerekçesi ile köye Su verilmezken, diğer su borusundan akan suyun pas içermesi ve kahverengi bir renk ihtiva etmesi köyde ikamet eden vatandaşların tepkisine neden oldu.

Su Dairesine bağlı olmasına karşın sulama alanlarına su verildiği ve bundan gelir elde edildiği için köye su verilmemesi günlerdir tartışmalara neden oluyor.

KİRLİ SU İNSANLARI HASTA EDİYOR

Çamlıköy’de sakin Fatma Mahmutoğlu, borulardan akan suyu Detay Gazetesine göndererek yaptığı açıklamada borulardan akan suda kahverengi bir renk hakim. Bu su ile tabak ve bardaklarımızı yıkıyoruz. Elbiselerimizi bu su ile yıkayıp giyiyoruz. Ama en önemlisi yıkandığımız bu su bizde sürekli kaşıntı yapıyor. Kime baş vurduysak bu soruna kimse çare üretmedi. Hepsimizin hasta olmasını bekliyorlar dedi.

İKİ BORUDAN BİRİSİ PASLI SU AKITIYOR

Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın Çamlıköy’e verilen su ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ben Çamlıköy’e verilen su konusunu araştırdım. Çamlıköy’e iki borudan su veriliyor. Birisi sulama alanlarına su dağıtımı yapan borudur. Bir diğeri ise köylünün ihtiyacını karşılamak için köye su dağıtımını yapan borudur. Doğrudur bir borudan paslı su akıyor diğerinden temiz su akıyor. Biz bu durumu düzeltmek için çalışmalara başladık dedi.

PASLI BORULAR DEĞİŞTİRİLECEK

Çevre Bakanı Bülent Arkın açıklamasına devamla, sulama alanlarına verilen su temizdir. Ancak köye verilen suda kahverengi bir renk hakimdir. 6 Km. boru hattı paslandı. Bu kahverengi bu paslı borudan kaynaklanmaktadır. Ben Kaymakam ve diğer yetkililer ile görüştüm. Yarından (Bugün) itibaren diğer borudan köye su verilecektir. Sabahleyin ilk iş olarak köyün su deposu doldurulacak. Daha sonra 6 Km. boru hattı değiştirilip köye temiz su verilecek ifadesinde bulundu.