Lefke’de yapılan 20 Temmuz törenine Lefke ve çevre köylerinden halk, asker aileleri, okullar ve resmi dairelerden görevliler katılmayarak, tören görkemsiz geçti. Tören geçişinde, iki bölük asker ve az sayıda araç katıldı. Heryıl resmi geçitte geçen tanklarda törende yer almadı.

Lefke her yıl, Lefke Şehitliği’nde yapılan ilk tören, şehitliğinin bakımda olmasından dolayı yapılmadı.

20 Temmuz töreni Lefke Atatürk Anıtı önünde,  saat 09.30’da çelenklerin anıta konulmasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından tören birlikleri denetlendi. Daha sonra sırasıyla 2 Alay Komutanlığı adına P.Üsteğmen Süleyman Koloğlu ve Güzelyurt Kaymakamlığı adına Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Dudu Bozat günün anlam ve önemini belirten konuşmaları yaptılar. Konuşmaların ardından Lefke İstiklal İlkokulu öğrencileri Dilan ve Dilay Öksüz kardeşler Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Yunus Ilgaz “ 20 Temmuz Sabahı” isimli şiirleri okudular. Şiirlerin okunmasının ardından birliklerin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlkanmasından sonra resmigeçit töreni yapıldı.

dsc_2181-copy-765x510.jpg

Törene, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, Lefke Belediye BaşkanI Aziz Kaya, Lefke Muhtarı Turgay Özersoy, Güzelyurt Polis Müdürü Eybil Efendi, Yardımcısı Kaan Resa Saçar, KTBK Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından subaylar, LAÜ’den bir temsilci, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hasan Mulla, Lefke Gazi Lisesi Müdür muavini Nihat Cemoğlu, Lefke İstiklal İlkokulu Müdürü Halil Çorba ve şiir okuyan 3 öğrenci katıldı.

Bu yıl törene, Güzelyurt Milletvekilleri, Lefke ve bölge halkı ile asker aileleri katılmadı.

Her yıl resmigeçit töreninden sonra Güzelyurt Kaymakamı tarafından yapılan tebrik kabulu ve izaz ikram da yapılmadı.