Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Lefke ve bağlı yerleşim birimlerinde artan düzensiz inşaatların çevre, doğa, sağlık, trafik ve coğrafik yapıyı etkilediğini belirtti.

Dernek yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yapılacak olan her inşaat için özellikle Çevre Yasası’nın 56. maddesi gereği Çevresel Gürültü Yönetimi ile ilgili Yükümlülük ve Sorumluluk, 61. madde gereği Çevresel Estetik ile ilgili Yükümlülük ve Sorumlulukların uygulanmasının gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi için inşaatların yapım aşamasında gerekli önlemlerin alınmasının sağlanması istendi.

“İnşaatların yapımında kesinlikle bölgenin estetik güzelliğinin korunması, turistik ve coğrafik yapısının bozulmaması, deniz ve sahillerin zarar görmemesi sağlanmalıdır. Ayrıca gerek inşaatın yapım sürecinde gerekse tamamlanmasına müteakip kullanılma esnasında gürültü, koku, kirlilik, atık su, çöp gibi çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi sağlanmalı, kontroller ise düzenli yapılmalıdır” denilen açıklamada, bölgede yapılması planlanan yatırımlar için Lefke Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinden oluşan komite kurulması ve yatırımlar için  görüşler alınması talep edildi.

 Lefke Belediyesi ve diğer devlet kurumları gerekli önlemleri alıp kontrollerini artırmaya, bölgedeki çarpık düzensiz yapılaşmanın önüne geçilmesi için de göreve davet edildi.