Lefke Aplıç Kapısı’nın açılması için oluşturulan teknik komite çalışmalarına resmen başladı.

Gürsel KARAGÖZLÜ

Liderlerin 28 Mayıs tarihli uzlaşısının ardından Aplıç  Kapısı’na yönelik ilk incelemeyi, İçişleri ve Yerel Yönetimler Başkanı Teberüken Uluçay yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı’na da vekalet eden Uluçay, kapının açılması için yapılacak çalışmaları koordine etmek üzere bir komite oluşturulmasına karar verdi.

Uluçay’ın talimatı üzerine İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarından müdür ve yetkililer, Güzelyurt Kaymakamı, Lefke Belediyesi’nden yetkili, Polis Genel Müdürlüğü Muhaceret Müdürü, Güzelyurt Polis Müdür Yardımcısı ve diğer yetkililerden oluşturulan komite dün, Lefke’de bir araya geldi.

Güzelyurt Kaymakamlığı Lefke Dairesi’nde yapılan toplantının ardından komite sınıra giderek Aplıç kapısında incelemelerde bulundu. Kapının açılması çalışmaları, komitenin inceleme raporunu İçişleri Bakanlığı’na iletmesinin ardından projelendirme ile devam edecek.

Kapıda inceleme yapan komitede Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarından yetkililer, Lefke Belediye Başkanlığı’ndan Haluk Giray, Polis Genel Müdürlüğü Muhaceret Şube Müdürü Yüksel Öğmen, Güzelyurt Polis Müdür yardımcısı Soyer Üstünışık, Elektrik Dairesi, Telefon Dairesi, Karayolları ve diğer ilgili dairelerden Müdür ve temsilciler katıldılar.