Lefke ve yöresindeki 9 sivil toplum örgütü, Güzelyurt’a yeni bir hastane inşa edilmesinin Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasının konmamış adı olduğunu savunarak, Sağlık Bakanlığı ile Güzelyurt milletvekillerine tepki gösterdi.

“Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri” imzasıyla yayımlanan basın açıklamasında, “Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasına dün de karşıydık, bugün de karşıyız. Şimdiye değin 10’a yakın Sağlık Bakanı’nın girişimi başarıya ulaşamamıştır. Şimdiki girişimin de akıbeti aynı olacaktır” denildi.

“Son iki yıldır Güzelyurt’a Sivil Savunma Teşkilatı’nın biriktirdiği parayla yeni bir hastane yapılması yani konmamış adıyla Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılması için Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden uğraş verildiğini ve bu uğraşa Güzelyurt milletvekillerinin de katkıda bulunduğu” savunulan açıklamada, Güzelyurt ilçesinin 6 milletvekilinin Lefke bucağını temsil etmediği öne sürüldü.

Açıklamada, Cengiz Topel Hastanesi’nin faaliyetlerinin sağlık merkezi seviyesinin de altında olduğu kaydedilerek, hastanenin olanaklarının iyileştirilmesi talep edildi.

LEFKE’NİN 6. İLÇE OLMASI İÇİN MÜCADELE KARARLILIĞI

Güzelyurt milletvekillerinin hastane konusundaki tutumlarıyla hiçbir puan toplayamayacakları, aksine insanları ikiye böldükleri savunulan Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri açıklamasında, Lefke’nin 6. ilçe olması için mücadele kararlılığı da vurgulandı.

Açıklamada, Sağlık Bakanı Salih İzbul’a yeni hastane binasını Cengiz Topel Hastanesi alanına inşa etme kararı alması ve inşaat tamamlana dek Cengiz Topel Hastanesi’ni 2. basamak sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde verildiği bir düzeye getirmesi çağrısı yapıldı. Açıklamada, aksi halde Lefke yöresi halkının artarak çoğalan tepki ve öfkesinin neticelerinin görüleceği de belirtildi.