Gürsel Karagözlü

Lefke sivil toplum örgütleri, Lefke bucağının çeşitli yerlerine “Lefke ve Yöresine İhanet Eden Milletvekilleri, Bizim Vekilimiz Değildir” pankartı astı.

Lefke sivil toplum örgütleri geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda alınan Lefke bucağı köylerinde bilgilendirme toplantıları yapılması ve Lefke bucağının çeşitli yerlerine pankart asılması kararını dün uygulamaya başladı. Örgütler, “Lefke ve Yöresine İhanet Eden Milletvekilleri, Bizim Vekilimiz Değildir” pankartı asarak tepkilerini gösterdi.

Bilgilendirme de yapıldı

Lefke sivil toplum örgütleri, ilk olarak 20 Ekim 2014 tarihinde, Taşpınar ve Doğancıyı köyleri ile 21 Ekim 2014 tarihinde Yeşilırmak-Bademliköy-Yedidalga ve 22 Ekim 2014 tarihinde Gaziveren-Yeşilyurt köyleri ziyaret edilerek köylüler bilgilendirildi.

Önümüzdeki günlerde ise yine bilgilendirme ziyaretleri çerçevesinde 23 Ekim’de Bağlıköy-Gemikonağı-Denizli, 24 Ekim’de Cengizköy-Çamlıköy ve 27 Ekim’de Lefke kasabası ziyaret edilerek köylüler bilgilendirilecek.

Bakanlar Kurulu’nun bir müddet önce Güzelyurt’a yeni hastane yapılması kararı alması üzerine harekete geçen Lefke ve yöresi sivil toplum örgütleri 14.10.2014 tarihinde Lefke Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlemiş olduğu toplantıda 8 karar almıştı. Alınan kararlar şunlardı: “1- Güzelyurt-Lefke-Yeşilırmak yolunu kesilmesi, 2- CT Hastanesi avlusunda eylem yapılası, 3- Güzelyurt milletvekillerinin Lefke bucağının vekilleri olmadığını içeren afişlerin beldenin uygun yerlerine asılması, 4- Başlatılmış olan imza kampanyasının devam ettirilmesi, 5-Lefke bucağı köylerinde bilgilendirme toplantıları yapılması, 6-Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapılması, 7- Lefke Belediye Meclisi’nin CT Has