Kuzey Kıbrıs’a üniversite eğitimi için gelen ancak geçtiğimiz günlerde Lefke’yi savaş alanına çeviren Ülkücü ve Kürt kökenli iki gruba üye öğrenciler dün mahkemeye çıkarıldı. Lefke’de geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen olaylarla ilgili gözaltına alınan 16 kişiden 13’ünün öğrenci olduğu ortaya çıktı.

Zanlılar; Ertan Özmen, Sami Baran, Mehmet Fırat İnan, Selman Uyanık, Şeyhmuz Bozkurt, Doğan Yıldırım, Ümit Güler, Veysel Ekinci, Murat Algan, Alper Şirvani, Abdulkadir Kızıltaş, Azer Danyıldız, Âdem Yurdagül ve Hüseyin Arı dün tutuklama talebi ile Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. Mahkemenin ardından tutuklanan Burhan Söylemez’in de bugün duruşmaya çıkarılacağı belirtildi.

Duruşmada zanlıların, “Kasti Hasar, Ayaklanma ve Kanunsuz Topluluk Oluşturma” suçlarından gözaltına alındıkları açıklandı. Polis, 30 Mayıs gecesi iki grup arasında meydana gelen olaylar sırasında tarafların birbirlerine attıkları taşlardan dolayı sokak üzerinde park halinde bulunan 17 aracın hasar gördüğünü, aynı sokak üzerinde faaliyet gösteren bir büfenin vitrin camının kırıldığını belirtti. 

Yaralıların tedavisi tamamlandı

Polis, olayda hafif yaralanan 7 kişiden, 6’sının Cengiz Topel Devlet Hastanesi’nde, 1 kişinin ise Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra taburcu edildiklerini ifade etti. Polis, mesele ile ilgili yapılan soruşturma sonucu zanlıların önceki gün tespit edilerek gözaltına alındıklarını açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve aranan şahıslar olduğunu kaydeden polis, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.