Emir Ertorun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda tören düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, KTBK Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, diğer yetkililer, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın eşliğinde öğrencilerin ve gençlerin bayramını kutlaması, halkı selamlamasıyla başladı.

Törende, öğrenciler şiirler okudu, bando gösterileri yapıldı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Anıtkabir’den getirilen ve Türkiye ile KKTC bayraklarına sarılı kutsal toprak Türkiye Büyükelçisi Kanbay tarafından Cumhurbaşkanı Akıncı'ya takdim edildi.

1463645354.jpg

BEROVA: “ATATÜRK ÜLKENİN GELECEĞİNİ GENÇLERE EMANET ETTİ”

Törende Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından tören geçişi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Bakan Berova, resmigeçidi ayakta izledi.

Milli Eğitim Bakanı Berova konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe verdiği önemin; doğum günü olarak da kabul ettiği 19 Mayıs'ı, gençliğe armağan etmesinden görüldüğüne işaret etti.

Berova, Atatürk'ün ülkenin geleceğini de gençlere emanet ettiğini belirterek, bu kapsamda gençleri geleceğe hazır olmaları için özveriyle yetiştiren öğretmen ve velileri kutladı.

Günün Türk milleti için anlam ve önemine işaret eden Berova, 19 Mayıs 1919 Samsun çıkarmasının bugün 97. yıldönümünü kutladıklarını belirtti.

Atatürk'ün 19 Mayıs’ta attığı adımın; Türk halkının bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adımları olduğuna işaret eden Berova, bugünün ayrıca Kurtuluş Savaşı’nı ve verilen canları, kanları hatırlattığını söyledi.

Berova, geçmişini, kültürünü iyi bilen, sahip çıkan ve bunu geleceğe aktaran toplumların geleceklerini sağlam temeller üzerine kurabileceğine işaret ederek, Atatürk'ün bu yüzden güveni tam olan gençlere bugünü ve ülke geleceğini armağan ettiğini kaydetti.

Atatürk’ün her zaman gençliğe önem verdiğini, cumhuriyeti koruma, geliştirme ve ileriye taşıma görevini gençlere bıraktığını anlatan Berova, gençlerin de birlik beraberlik içinde çalışarak KKTC'yi daha güçlü hale getireceğine inanç belirtti.

1463645414.jpg

“GENÇLERE GÜVENİMİZ TAM”

Kendilerinin de gençlerin nitelikli bir şekilde gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Berova, gençlere; "Siz de çok çalışıp ülkeyi ileriye taşıyacaksınız. Güvenimiz tamdır" diye seslendi.

Gençlerin çalışarak kendilerini geliştirmesini de isteyen Berova, bu duygu ve düşüncelerle gençlerin ve halkın bayramını kutladı, Atatürk'ü andı.

1463645551.jpg

MARATON ÖDÜL TÖRENİ

Konuşmaların ardından resmigeçit yapıldı ve 19 Mayıs Maratonu ödül töreni yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı verdi.

Ödül töreninin ardından gençler 19 Mayıs gösterilerini sundu.

1463645078.jpg

1463645553.jpg

1463645587.jpg

1463645413.jpg

1463645469.jpg

1463645471.jpg

1463645356.jpg