Lefkoşa Belediye Orkestrası (LBO) 2016’yı 3 konserle karşılayacak. Konserler, Lefkoşa’da Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri halka açık ve ücretsiz olacak.

LTB’den verilen bilgiye göre, Oskay Hoca’nın şefliğindeki konser, 28 Aralık Pazartesi günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak.

Hare Yakula’nın şefliğinde gerçekleştirilecek Çocuk Korosu Konseri 29 Aralık Salı günü saat 20.00’de yine AKM’de yer alacak.

LBO’nun son konseri ise 30 Aralık Çarşamba günü Pop/Latin Orkestrası tarafından saat 11.30’da Arasta’da yer alacak. Konser saat 13.30’a kadar devam edecek.

HARMANCI LBO ÇOCUK KOROSU’NU KABUL ETTİ

Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Belediye Orkestrası Çocuk Korosu’nu kabul etti.

Koro Şefi Hare Yakula’nın başkanlık ettiği çocuk korosu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya teşekkür ederek, Salı günü yapılacak konsere davet etti.

Hare Yakula burada yaptığı konuşmada, çocuk korosunun üç yıl önce çalışmalara başladığını ve o günden itibaren büyüyerek güçlendiğini ifade ederek, çocukların yalnızca akademik yönden değil sosyal yönden de geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu tür aktivitelerin çocukların özgüven kazanmalarını sağladığını ifade eden Yakula, ayrıca LTB ve Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın çalışmalarını da bu yönde yürüttüğünü kaydetti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, çocuk korosunun marka olma yolunda ilerlediğini ve toplum nezdinde orkestra algısını güçlendirdiğine dikkat çekerek, koronun genişleyerek güçlenmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Harmancı, çocukların ve ailelerin de bu süreci benimseyerek katkı koymalarının kendisi için çok anlamlı olduğunu vurguladı.