Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisinde yeni düzenlemeler yapıldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin ardından, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde de incelemelerde bulundu.

Sucuoğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Acil Servis’in bekleme salonunda bulunan danışma ve kayıt odasının kaldırılarak iç tarafa alındığını ve bekleme salonunun yüzde 25 oranında büyüdüğünü kaydetti. Sucuoğlu, böylece acil servise bakınma için gelen ve sıra bekleyen hastaların ayakta kalmayacağını kaydetti.

Sucuoğlu, acil servise ambulans ile gelen hastaların da artık hastaların ve ailelerin beklediği ana kapıdan değil, acil servisin yanına açılan otomatik sistemli bir kapı ile doğrudan servise alınarak tedavilerinin yapılacağını ifade etti.

Acil serviste nöbetçi doktor, hemşire ve hastalar ile de görüşen Sucuoğlu, acil servisteki düzenlemelerin ardından vatandaşın memnuniyetinin daha da artacağına inanç belirtti.

Acil serviste tamirat ve tadilat ihtiyacı olan bölümler için de ihaleye çıktıklarını dile getiren Sucuoğlu, kısa süre içerisinde eksikliklerin giderileceğini vurguladı.

1463657735.jpg

1463657736.jpg

1463657737.jpg