Raif Uzkan

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyete geçen Çocuk ve Ergen Psikiyatri Polikliniği törenle hizmete açıldı.

Törene, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı K. Deniz Dana, Hastane Başhekimi Ersan Berksel, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Abidin Akbirgün de katıldı.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu sağlık adına küçük fakat önemli bir adımın atıldığını belirterek, Poliklinikte çocuk ve ergenlerin görüşme ve gözlemlerinin tedavinin bel kemiğini oluşturacağını kaydetti.

Bu tip merkezlerin büyüyerek ve gelişerek KKTC geneline yayılmasını dileyen Sucuoğlu, anlamlı ve umut vadeden adımların hayata geçmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.

14 Haziran’da Kuğulu Park’ta Sağlık Bakanlığı ve Tabipler Birliği işbirliğiyle yapılacak kan kampanyasının duyurusunu da yapan Sucuoğlu, tüm STÖ ve vatandaşlara kan kampanyasına katılma çağrısında bulundu.

Aylık 1500 ünite kana ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Bakan Sucuoğlu, kan kampanyalarının ve kan verme alışkanlığının devamlılık arz etmesi gerektiğini, özellikle ameliyatlarda büyük sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Sucuoğlu’nun konuşmasının ardından kurdele Sağlık Bakanı Sucuoğlu ve Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Abidin Akbirgün tarafından kesilerek Poliklinik hizmete açıldı.

4 doktor 1 hemşire ve 1 gönüllü psikoloğun görev yapacağı poliklinikte 4 hekim odası, bir gözlem odası, 1 toplantı odası ve bir de bekleme odası yer alıyor.

1465288538-001.jpg

1465288537.jpg

1465288539-001.jpg

1465288540-001.jpg