Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri Lefkoşa genelinde yoğun bir temizlik çalışması başlattı. LTB ekipleri refüjlerdeki ve çemberlerdeki kurumuş otları temizlerken bir yandan da altyapı çalışmaları yapılırken kazılan yolları asfaltlıyor.

Bahadır AYNA

LTB Temizlik Şubesi ekipleri üç haftadır ana arterleri temizledi. Pazartesinden itibaren mahalle aralarına kaydırılan temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor.

LTB Temizlik Şubesi Amiri Serkan Önet, çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini, hedeflerinin Lefkoşa genelinde gözle görülür bir temizlik olduğunu vurguladı. Kanalizasyon Şubesi Şube Amiri Sait Özkaynak ise kanalizasyon çalışmaları nedeniyle kazılan yolların asfaltlanma aşamasına geçildiğini anlattı.

Lefkoşalı memnun

Başkent Lefkoşa sokaklarına yansıyan hummalı çalışma Lefkoşalıları memnun etti. Yıllardır sokaklarında belediye ekiplerini görmeyen Lefkoşalılar bir yandan ot ve çevre temizliği bir yandan da asfaltlama çalışmalarının yapılması nedeniyle memnun olduklarını anlattı. Uzun yıllardır bakımdan geçirilmeyen Devlet Sosyal Konutları’nın yer aldığı bölgede ara sokaklardaki yollarda asfalt tamiri devam ediyor.

Harmancı: Ekipler tüm gücüyle çalışıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa’yı temizlemek için ekiplerin çift vardiya şeklinde ve aralıksız olarak çalıştığını kaydetti. Harmancı, yaza giriş döneminde kuru otların büyük tehlike yarattığını, tehlikeye mahal vermemek için belediyenin işini yaptığını belirtti. Kısa sürede büyük bir alanı temizlediklerini kaydeden Harmancı, Lefkoşa halkına sabırlarından dolayı teşekkür etti.

Önet: 31 Temmuz’da bitireceğiz

LTB Temizlik Şubesi Şube Amiri Serkan Önet, 3 haftadır devam eden Lefkoşa genelindeki ana arter temizlik çalışmalarının bittiğini, pazartesinden beri de mahalle aralarındaki temizlik çalışmalarına başladıklarını söyledi. Önet, temizlik çalışmalarının iki koldan devam ettiğini, bir ekibin boş arazileri iş makineleri ile temizlediğini, diğer ekibin de insan gücü ile bölgenin üzeriden geçtiğini anlattı. Önet, temizlik çalışmalarını 31 Temmuz’a kadar tamamlama hedefinde olduklarını belirtti.

Özkaynak: Asfaltlama çalışmalarımız başladı

LTB Kanalizasyon Şubesi Şube Amiri Sait Özkaynak, Lefkoşa genelinde kanalizasyon çalışması yaptıkları yerleri, asfaltlama çalışmalarına geçtiklerini kaydetti. Kızılay 1. Etap Kanalizasyon Projesi çerçevesinde kazılan yerlerin yamalama çalışmaları olduğunu söyledi. En önemli yer Şehit Mustafa Ahmet Ruso Caddesi’nin dün asfaltlama çalışmasının yapımının başladığını söyledi.