Murat Aslan

Ekonomik sorunlar, dövizin yükselişi, bayramın ay sonuna denk gelmesi ve geçtiğimiz hafta okulların açılmasıyla yapılan masraflar nedeniyle vatandaşlar elzem ihtiyaçlar dışında harcama yapmaya çekindi; esnaf da bundan nasibini aldı. Dört gözle bayramı bekleyen esnaf, tam bir hayal kırıklığına uğradı

Kurban Bayramı, tüm camilerde bugün sabah 07.18’de kılınacak bayram namazıyla başladı.

Kurban Bayramı nedeniyle, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nda 10.00-11.00 saatleri arasında; Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt ise saat 10.30’da Lefkoşa Ortaköy’deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Gazinosu’nda halkla bayramlaşacak. Kurban Bayramı süresince Merkezi Cezaevi’nde bulunan mahkum ve tutuklular, düzenlenen programa uygun olarak 09.00 -16.00 saatleri arasında yakınları ile açık görüş yapabilecekler. Lefkoşa Fuar Alanı’nda kurulacak bayram yeri de, her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı süresince açık olacak.

Belediyeler ve polis ise 4 gün sürecek bayramın huzur içinde geçmesi ve hizmetlerin aksamaması için çalışacak.

Öte yandan Kurban Bayramı dolayısıyla büyük beklenti içerisine giren esnaf, bu bayram beklediğini bulamadı, tam bir hayal kırıklığına uğradı.

Yeni yıl, bayram, anneler günü gibi özel zamanları dört gözle bekleyen esnafın bu bayram yüzü gülmedi.

Ekonomik sorunlar, dövizin yükselişi, bayramın ay sonuna denk gelmesi ve geçtiğimiz hafta okulların açılmasıyla yapılan masraflar nedeniyle vatandaşlar

elzem ihtiyaçlar dışında harcama yapmaya çekindi; esnaf da bundan nasibini aldı.

Bayram dolayısıyla fiyatlarda indirimler yapan mağazalar, beklediği satışı yapamadı. Bayramlık ürünler tezgahları süslese de esnaf, harcadıkları emeklerinin karşılığını çıkaramamaktan dert yandı.

Vatandaşın artık para harcamaya korktuğunu söyleyen esnaflar; “Ramazan Bayramı’ndaki hareketlilik gayet olumluydu ancak bu bayram için aynı sözleri sarf edemiyoruz. Piyasalarda ciddi bir durgunluk var. Öyle ki, yaptığımız hazırlıkların bile karşılığını alamamış durumdayız. Bu sıkıntıyı nasıl atlatacağımızı bilemiyoruz” diye konuştu.