“10. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali” dün gece gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre kültür-sanat alanında faaliyet gösteren 5 sivil toplum örgütü, Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) ve Gençlik Dairesi’nin birlikte organize ettiği festival, eski Çağlayan Bayram yeri ruhunu da hatırlatma düşüncesiyle  Çağlayan Parkı’nda  31 Ağustos Çarşamba gecesi başlamıştı.

Festival kapsamında 5 gün boyunca  halk dansları gösterileri, modern dans gösterileri, müzik performansı, panel, sergi ve açık hava sinema gösterimleri yer aldı.

1473071712.jpg

HARMANCI: “SURLALARIN İÇİYLE DIŞI BARIŞIYOR”

Gecede bir konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, festivalin birçok kültürün barış içerisinde ve birbirleriyle kültürel etkileşim içerisinde buluştuğu bir etkinlik olduğunu ve festivale yurtdışından katılan ekiplerin kendilerine de bir şeyler katarak dostça ülkeden ayrıldıklarını kaydetti.

Harmancı, “Lefkoşa Surların içi ile dışını bu yıldan itibaren barıştırmaya başladı. Bu süreç bu festivalde de olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Lefkoşa her zaman olduğu gibi tüm renklerin iç içe ve kardeşçe yaşadığı bir başkent olarak yaşamaya devam edecek” dedi.

1473071703.jpg

PİYALE: “LEFKOŞA İÇİN ÖRNEK BİR KÜLTÜR-SANAT FESTİVALİ OLUŞTURDUK”

Organizasyon Komitesi adına konuşan Salim Piyale ise Çağlayan bayram yeri konsepti  ile organize edilen festivalin birçok farklı etkinlikle dolu dolu ve oldukça keyifli geçtiğine dikkat çekerek çaba, emek ve katkı koyan her kurum-kuruluş ve kişiye teşekkür etti.

Halk dansları festivali olarak yola çıktıklarını ancak gerçek bir kültür sanat festivali oluşturduklarını belirten Piyale, festivalin gerek kapsamı  gerekse kurumların uyumlu çalışması ile örnek teşkil etmesini temenni etti.

1473071746.jpg

1473071736.jpg