Gündem Kıbrıs Özel

Son günlerde iyiden iyiye soğuyan hava elektriği de etkilemiş gibi görülüyor. Zira aynı gün içerisinde ikinci kez elektrikler devre dışı kaldı.

Sabah saatlerinde ülke genelinde yaşanan kesintisinin ardından akşam saatlerinde meydana gelen arazıyla birlikte Başkent Lefkoşa'nın büyük bir bölümü karanlıkta kaldı.

KIB-TEK'ten yapılan açıklamaya göre, saat 18:16'da orta gerilim dağıtım şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle Lefkoşa'da Şehit Çocuğu Arsaları, Küçük Kent Bölgesi, Öğretmenler Apartmanları civarı ve Yenikent'in büyük bir bölümüne elektrik enerjisi verilemiyor. Arıza tespitinin yapılmasının ardınan bazı bölgelere alternatif hatlardan elektrik verilmesine karşın. Arızanın tümüyle giderilmesinin 3-4 saat gibi bir süreyi alacağı duyruldu. 

Çalışmalar devam ederken, arızanın henüz tamamıyla giderilmiş olmadığı öğrenildi.

Uzun saatlerdir elektriksiz kalan Lefkoşa halkı mağduriyet yaşarken, Prof. Dr. Kudret Özersay sitemini sosyal medyadan yayınladı. Özersay uzun süre elektrik kalmasını, "Son üç saattir karanlıktayız, elektrik yok, o olmayınca hidrofor çalışmadığından su yok, suyu ısıtacak cihaz da elektrikli olduğundan haliyle o da yok, evi kombiyle ısıtırdık, gaz var ama suyu sirküle edecek motor elektrikli olduğundan o da yok. Battaniye, mum ve canım memleketim..." şeklinde yorumladı.

capture-027.jpg