Lefkoşa Mahalli Barosu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Av. Arzu İzveren, yayımladığı mesajda, Günün, tüm dünya kadınlarının eşitlik, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olduğunu belirtti.

Kadınların, hem kendileri hem de yetiştirdikleri nesillerle geleceğin şekillenmesinde çok önemli bir rol oynamakta olduğuna vurgu yapan İzveren, özetle şöyle dedi:

“Ancak tüm olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde dahi kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet halen çok önemli bir sorundur ve bu durumu kabullenmek asla mümkün değildir.

Ülkemizde de kadına ve çocuğa yönelik şiddetin engellenmesi konusunda başta devlet olmak üzere toplumumuzun her kesimine, özellikle sivil toplum örgütlerine ve basın yayın organlarına büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bu görev ve sorumluluk bilinci ile bizler Lefkoşa Mahalli Barosu olarak kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlemesi amaçlı ve şiddete maruz kalanlara destek olmak maksadıyla yapılan ve yapılacak tüm faaliyet ve etkinliğe katkı koymaya devam edeceğimizi, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin engellenmesi ve şiddete maruz kalanların ihtiyaç duyduğu desteğin sağlanması ile ilgili mevcut projelerin etkin sonuç vermesi ve yeni projelerin de hayata geçirilmesi için çaba sarfetmeye devam edeceğimizi belirtiriz.”