Nadire Bahadi

Lefkoşa’da Kemal Aksay Caddesi’nde geçtiğimiz haftalarda meydana gelen trafik kazasında kaldırım üzerinde meydana gelen kazada oluşan zarar ziyan olduğu gibi duruyor. Haftalar geçmesine rağmen kırılan ve yerinden sökülen aydınlatmaların yerine yenisi yapılmazken, bu durum bazı vatandaşların da tepkisine yol açtı. Kırık dökük aydınlatmalar kaldırım üzerinde çirkin bir görüntü yaratıyor. Açıkta duran ve sadece yapıştırıcı bant ile kapatılan elektrik kabloları ise kaldırım üzerinde tehlike saçıyor.

Kaza esnasında hasara uğradı

Kaldırım üzerindeki aydınlatma direği 24 Ekim tarihinde yaşanan trafik kazasında yerinden söküldü. Aracının kontrolünü kaybeden araç sürücüsü yoldan çıkarak kaldırım üzerinde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Aynı bölgede daha önce de yaşanan trafik kazaları nedeni ile başka aydınlatmalar da zarar görürken, aynı kaldırım üzerinde bulunan demir bariyerlerin neredeyse tümü devrilip işlevini yitirmiş durumda.

Vatandaş tepkili

Bölgede görüntü kirliliğine neden olan kırık aydınlatmaların yanı sıra açıkta duran elektik kabloları vatandaşın tepkisine yol açtı. Kaldırım üzerindeki kabloların tehlikeli olduğu konusunda şikayette bulunan vatandaş, kırılıp dökülenin yerine yenisinin yapılmadığını kaydetti. “Kırılan kırıldığı yerde kalıyor, yetkililer umursamıyor” diyen vatandaşlar, zarar ziyanın giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

lefkosa-005.jpg

3-1s.jpg

2-1-002.jpg