Lefkoşa Sancağı’nın ilk Serdarı, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) mensubu, öğretmen ve spor adamı Yusuf Salih, ölümünün 52’nci yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Yusuf Salih’in oğlu Süleyman Ergüçlü ile arkadaşları ve ailesi katıldı.

Törende Yusuf Salih’in mezarına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora törendeki konuşmasında, Yusuf Salih’in Kıbrıs Türk halkının en zor döneminde Lefkoşa Sancağı’nın ilk serdarı olarak büyük bir sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Bora, cesur ve mertliğiyle bilinen Yusuf Salih’in gerek milli mücadele, gerek spor adına yaptıklarını asla unutmayacaklarını söyledi.

Yusuf Salih’in oğlu, Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü de, babasının anısının yaşatılmasına katkıda bulunan TMT Mücahitler Derneği’ne teşekkür etti.

Ergüçlü, babasının bir neslin temsilcisi olarak anıldığını, bu neslin çok cefalar çekerek bugün yaşanan güzel günlere ve özgürlük ortamına ulaşılmasını sağladığını vurguladı.