Lefkoşa Sarayönü Lions Kulübü, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji servisine bağışta bulundu.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da törene katılarak, Lions gönüllülerine teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Sarayönü Lions Kulübü Başkanı Fatma Sabri etkinlikte yaptığı konuşmada, çocuk onkoloji servisine tekerlekli sandalye, kitap, kırtasiye, oyun masası ve oyuncak gibi bağışlar yaptıklarını ve çocukların mutluluklarını paylaştıklarını söyledi.

Çocuklara hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını da belirten Sabri, yardımlarının artarak devam edeceğini kaydetti.

SUCUOĞLU: “YAPILAN BAĞIŞLAR ÇOK DEĞERLİ”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise, yapılan bağışların çok değerli olduğunu, Lions Kulüplerinin sağlık alanına her zaman katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini belirtti.

Söz konusu çocuklar olunca, konulara daha hassas yaklaştıklarını ifade eden Sucuoğlu, sivil toplum örgütlerinin göstermiş olduğu duyarlılığın çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Sucuoğlu, inşası tamamlanan fakat henüz açılmayan Onkoloji Hastanesi’nin açılması ile çocuk onkoloji servisini yeni hastane binasına taşıyacaklarını ve daha kaliteli bir hizmet vereceklerini belirtti.

Ülkede onkolog sıkıntısı olduğunu söyleyen Sucuoğlu, Türkiye’den getirilecek olan doktorlar ile bu sıkıntıyı ortadan kaldırıp, yaşanan sıkıntıyı çözme hedefinde olduklarını vurguladı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin odalarının yenilenmesi için çalışma başlattıklarını da kaydeden Sucuoğlu, her odayı bir aile ya da bir şirketin desteği ile yapacaklarını ifade etti.

1466162355.jpg

1466162359.jpg