Asmaaltı ve Aratsa Esnafı Derneği,  Lefkoşa Surlariçi’nin  canlanması amacıyla faaliyete geçirilmesini istedikleri eski polis binasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan  acil yardım istedi.

Dernek Başkanı Tanju Müezzinoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “hükümetin, halkın istek ve arzuları hususunda en küçük adım atmadığını belirleyen derneğin oy birliğiyle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan yardım isteme kararı aldığını” kaydetti.

Müezzinoğlu, 8 Mart tarihinde  Başbakan Ömer Kalyoncu’ya gönderdikleri  Surlariçi’ndeki eski polis binasının faaliyete geçmesi konusundaki talepleri içeren mektubu Cumhurbaşkanı Akıncı’ya  da göndererek acil yardım istediklerini  belirtti.

Başbakan Ömer Kalyoncu’ya gönderilen mektupta; Lefkoşa Surlariçi’nde 14 yıldır atıl durumda olan  eski polis binasının hukuk fakültesi kurulmak üzere  Yakın Doğu Üniversitesi’ne  kiralanmamasının halkı ve esnafı üzdüğü dile getirilmiş, Surlariçi’nde açılacak bir fakültenin burayı canlandıracağı ve esnaf için hayat ağacı olacağı belirtilmişti.