Lefkoşa Taksiciler Birliği’nin bugün gerçekleştirilen Genel Kurulunda başkanlığa yeniden Rifat Turgut seçildi.

Lefkoşa Belediye Emekçileri Sendikası Lokalinde saat 10.00’da gerçekleştirilen genel kurulda divan başkanlığını Mehmet Kanal, divan sekreterliğini Metin Koroğlu ve divan gözlemciliğini Mehmet Irmakoğlu gerçekleştirdi.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, açılış konuşmalarını Rifat Turgut ve aday olan Engin Desdur yaparken, Desdur’un konuşmasının ardından üyelerin konuşmaları yer aldı ve yeni seçilecek olan yönetimden istekleri dile getirildi.

Genel kurulda üyelerden gelen istekler, “kaçak taşımacılığın önüne geçilmesi ve Ulaştırma Bakanlığının ceza değişiklik yasasının bir an önce uygulamaya konması, Casinoların taşımacılıkta yaptığı usulsüzlüğün biran önce iyileştirilmesi için gereğinin yapılması ve usulsüzce köylerden aktarılan Taksi T izinlerinin geri köylerine gitmeleri için gerekli atılımların yapılması” yönünde oldu.

Yapılan oy kullanımı sonrasında açılan sandıktan 41 geçerli oy çıkarken, Rifat Turgut 27 oy, Engin Desdur 14 oy aldı ve 2016-2018 dönemi için yeniden Başkan Rifat Turgut seçildi.

Yönetim kurulu ise Muzaffer Kaya, Metin Koroğlu, Menteş Öztürk, Süleyman Soyutok, Süleyman, Özdevir, Maksut Yılmaz, Ali Arife ve Halit Yavaşoğlu’ndan oluştu.

Genel kurulda mali rapor aklanması da yapıldı.