Lefkoşa’da İsmail Beyoğlu Caddesi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yaptığı girişim sonucunda, Cumhurbaşkanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun ortak çalışması ile trafiğe tamamen açıldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı bölgesiyle Çağlayan bölgesini birbirine bağlayan İsmail Beyoğlu Caddesi’nin askeri birlik içinden geçen önemli bir kısmı, bundan önce günün sınırlı saatlerinde kullanılabiliyordu. Yol bundan böyle her gün 24 saat boyunca açık olacak.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın girişimleriyle başlayan ve kurumlar arasında işbirliği içinde yürütülen çalışmalar kısa sürede sonuç verdi ve böylece Lefkoşa şehir trafiği önemli bir seçeneğe kavuşmuş oldu.

Özellikle Gazimağusa istikametinden gelen ve Lefkoşa şehir içine girmek isteyen araçlar artık günün her saatinde İsmail Beyoğlu Caddesi’ni kullanabilecekler. Bu sayede Hamitköy ve Haspolat’tan yola çıkan araçların Lefkoşa içine ulaşımı da kolaylaşmış olacak. Dileyen sürücüler bundan böyle Dumlupınar ve Küçük Kaymaklı bölgesi ile Çağlayan arasında kesintisiz seyredebilecekler.

Şehrin yeni bir bağlantıya kavuşmuş olmasının, trafik yoğunluğu yaşanan paralel güzergâhlarda da rahatlama sağlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın girişimi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın inisiyatifiyle 24 saat trafiğe açılması kararlaştırılan yolun kullanıma hazır hale getirilmesi için Lefkoşa Türk Belediyesi ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu çeşitli çalışmalar yürüttü. Yolun aydınlatılması için Cumhurbaşkanlığı bütçesinden de katkı yapıldı.

1456493400.jpg

AKINCI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sivil trafiğe açılan İsmail Beyoğlu Caddesi’ndeki son çalışmaları yerinde inceledi.

Akıncı’ya bölgeyi ziyaretinde Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı burada yaptığı açıklamada, yolun açılması için kurumlar arasında örnek bir işbirliği ve dayanışma sergilendiğini vurguladı.

Yolun trafiğe açılmasının şehir trafiğinin rahatlatılmasına önemli bir katkı yapacağını belirten Akıncı, yurttaşların bu sayede ulaşım bakımından yeni bir seçeneğe kavuşturulmuş olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, başta Güvenli Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim olmak üzere, caddenin trafiğe açılmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

1456493413.jpg