LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın katıldığı TV programlarıyla Harmancı’nın günlük ajandasına da yer verilen siteye, Belediye Meclisi kararları da ekleniyor

Lefkoşa Belediye Meclisi üyelerinin tek tek tanıtıldığı sitede, Meclis Komisyonlarına ilişkin bilgiler ve yurttaşların komisyona görüşlerini aktarabilmeleri amacı ile iletişim formu yer alıyor.

Belediye Meclis gündeminin belirlenmesinin ardından, gündem web sitesinde ilgili alana aktarılıyor, böylece siteye giriş yapan tüm yurttaşlar meclis gündemini takip edebiliyor.

Meclis kararları rutin olarak toplantının hemen ertesi gününde siteye eklenerek yurttaşların bilgisine sunuluyor. Ayrıca, meclis toplantıları online olarak web sitesi üzerinden de izlenebiliyor.

TALEPLER SİTE ARACILIĞI İLE ALINABİLİYOR

Açıklamaya göre yeni internet sitesinde yurttaşlara dijital alanda etkin hizmet verebilmek için, web sayfası aracılığı ile formlar oluşturuldu.

Engelsiz otobüs/araç randevu formu, LTB Başkanı’nın gerçekleştirdiği “Lefkoşalılarla 5 Dakika” için randevu formu, yaşlılara hizmet birimine üye olmak için başvuru formu, ağaç budama, ev ve iş yeri ilaçlatma ile çöp konteyneri ve gömme çöp talepleri web sitesi üzerinden alınabiliyor.

Bu taleplere yönelik LTB personelleri kısa sürede yurttaşlarla iletişim kuruyor ve talepleri ile ilgili gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili gerekli bilgilendirmede bulunuyor.

Lefkoşa ve LTB’nin tarihi, kardeş şehirler, uluslararası üyelikler, bugüne kadar kazanılmış ödüller ile şubeler ve şubelerin hizmet verdiği alanlar da ayrıntılı olarak web sitesinde yer alıyor.

Lefkoşa’daki tarihi ve turistik yerleri ile müzelere ilişkin bilgiler, açılış-kapanış saatleri ve harita üzerinden konum bilgileri de web sitesinde yayınlanıyor. Bununla birlikte, gerekli olabilecek telefon numaraları da siteye yeni eklenen içerikler arasında.

Yeni oluşturulan “Sıkça Sorulan Sorular” bölümü ile LTB’nin faaliyetleri ve hizmet alanları ile ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerde bulunuluyor.

Siteye eklenen başvuru formları sayesinde, yurttaşlar formları kendi bilgisayarlarına indirip çıktılarını alabiliyor. Böylece hem yurttaşlar başvuru ile ilgili gerekli belgelerin neler olduğunu görebiliyor, hem de dileyenler çıktı alınan formu doldurup LTB binasındaki işlem süresini hızlandırıyor. 

LTB’nin tamamlanmış olan ihaleleri ve yeni çıkılan ihalelere ilişkin bilgilere de web sayfada ayrıntılı bir şekilde yer veriliyor.

“Canlı Destek” uygulamasını ilk uygulayan belediye olan LTB, yurttaşlara mesai saatlerinde web sitesi üzerinden halkla ilişkiler personeli ile online olarak karşılıklı konuşabiliyor.

Böylece yurttaşlar kolayca ve hızlı şekilde LTB ile iletişimini kurmuş oluyorlar, aktardıkları konulara ilişkin kısa sürede sonuca ilişkin bilgilendirmede bulunuluyorlar.

Mesai saatleri dışında ise web sitesi üzerinden şikayet ve öneriler Şikayet Takip Sistemi aracılığı ile yurttaşlar tarafından iletiliyor ve sistemin verdiği otomatik numara ile yurttaşlar konunun takibini yapabiliyorlar. Konunun çözümlenmesinin ardından da yurttaşlara bilgilendirme e-postası gönderiliyor.

HARMANCI: “SİTE ÇOK FONKSİYONEL, İÇERİK VE TASARIMIYLA DA İHTİYACA CEVAP VERİYOR”

Yenilenen web sayfasına ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaşan LTB Başkanı Harmancı, LTB web sayfasının hem fonksiyonellik, hem içerik hem de tasarımsal açıdan ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde kurgulanıp hayata geçirildiğini belirtti.

LTB Başkanı Harmancı, siteye eklenen yeni içerikler için ciddi mesai harcandığını dile getirerek günün sonunda çok geniş kapsamlı site ortaya çıkarttığına dikkat çekti.

Yenilenen web sitesinin şeffaflık, hesap verebilirlik ve kesintisiz sürekli iletişim ilkeleri çerçevesinde hazırlandığına da vurgu yapan LTB Başkanı Harmancı, bu süreçte katkısı ve emeğini esirgemeden gönüllü olarak, şehre yakışır, fonksiyonel ve yurttaşların ihtiyaçlarına cevap verebilen bir site hazırladığını söylediği Baba Bilgisayar’a da teşekkürlerini iletti.