Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ve Peace Players Kıbrıs’ın işbirliği ile yapılandırılan “Kıbrıs’ta Barışın ve Sağlığın İlerletilmesi Projesi” nin tanıtımı dün (24 Kasım Pazartesi) ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gerçekleştirildi.Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Constantinos Yiorkadjis,  Avrupa Birliği Proje Yöneticisi  Alessandra Viezzer ve Mustafa  Akıncı etkinlikte yer aldı. Katılımcılara sağlıklı yiyeceklerin tanıtıldığı, kan şekeri testinin de yapıldığı etkinlikte, Belediye Başkanlarının kendi aralarında basketbol oyunu da etkinliğe renk kattı.

Konuşmacılar uzlaşım ve sağlık için sporun rolüne vurgu yaptı

Etkinliğin başında LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Constantinos Yiorkadjis,  Avrupa Birliği Proje Yöneticisi  Alessandra Viezzer ve gençlik liderlerinden Christiana Miltiadous birer konuşma yaptı.

Harmancı: “ Belirli amaçlarla biraraya gelen bireyler ileride önyargısız kararlar alabilirler”

LTB Başkanı Harmancı konuşmasında “Barış ve Sağlık için Harekete Geç” sloganıyla “beraber oynayan çocuklar, beraber yaşamayı öğrenebilirler”; “ sağlıklı bir yaşamı seçen bireyler sağlıklı karar verebilirler” düşüncelerini hedefleyen Peace Players Kıbrıs’a ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’ne teşekkür ederek bu projenin ilk adımında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Projenin sağlık  hakkında farkındalıkları olan çocuklar yetiştirmemizde yardımcı olacağını belirten Harmancı, bununla beraber belirli bir amaç için bir araya gelen çocukların,gelecekte daha doğru ve önyargısız kararlar alabilen bireyler olmalarını da sağlayacağını ifade etti.

Projeyle Kıbrıs’lı Türkler ve Rumlar arasında önyargıları azaltmak, gruplar arası davranışları geliştirmek, gençlerin sporu uzlaşım ve sağlık için kullanmalarını sağlamak ve sağlıklı yaşam seçimleri yapmaları hedefleniyor.