Bu yıl 5.’si düzenlenen ve geliri engelsiz araç alımında kullanılacak maratona Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşi Meral Akıncı’nın yanı sıra, Başbakan Ömer Kalyoncu ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de katılırken, 2 bin kişinin katılımı için ayrılan göğüs numaralarının hepsi tükendi. Maratona katılanlar, engelsiz araç alımına 20 TL kayıt ücreti ödeyerek destek vermiş oldu.

3 ayrı kategoride koşulan Lefkoşa Maratonu 2015’te 8 kilometrelik etabın startını LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yla ana sponsor Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca; 21 kilometrelik koşunun startını Başbakan Ömer Kalyoncu ve 4 kilometrelik etabın startını Atletizm Federasyonu Başkanı Halil Samani verdi.

LTB ÖNÜNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Engelli vatandaşlar, çocuklarıyla ve bebekleriyle maratona katılanlar, köpekleriyle birlikte yürüyüş yapanlar ve pazar sabahını temiz havada spor yaparak değerlendirmek isteyen, yerli ve yurtdışından gelen katılımcılar maratonun başlangıcı olan Lefkoşa Türk Belediyesi önünde renkli görüntüler oluşturdu.

HARMANCI: “ENGELLERİ AŞMAK İÇİN SEVGİ VE EMEĞE İHTİYAÇ VAR”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı engelsiz araca katkı yapmak adına maratona katılan herkese teşekkür ettiği konuşmasında, bazı engelleri aşmak için sevgi ve emeğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Turkcell ve diğer sponsorlar Pınar, Ülker, Cardplus, SIBA İthalat İhracat ve Sun Rent A Car’a teşekkür eden Harmancı, “Önümüzdeki yıllarda birlikte daha büyük organizasyonlara imza atacağız” şeklinde konuştu.

KARAATMACA: “ŞENLİK HAVASI GÖRMEKTEN MEMNUNUZ”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da Turkcell olarak organizasyona ana sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Turkcell’in deniz kaplumbağaları, çevre, trafik ve benzeri sosyal sorumluluk alanlarında çok önemli işler yaptığını kaydetti.

Maratondaki şenlik havasını görmekten memnun olduğunu dile getiren Karaatmaca, geçtiğimiz yıl hayvan barınağı yararına düzenlenen etkinliğin, bu yıl engelsiz yaşam için düzenlendiğini hatırlatarak, ilginin her geçen yıl artması dileğinde bulundu.

AKINCI: “ETKİLEYİCİ BİR GÖRÜNTÜ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise Belediye önünde toplanan kalabalığın etkileyici bir görüntü oluşturduğunu belirterek, maraton öncesinde konulan hedefe ulaşıldığının bilgisini aldığını ve bunun kendisini mutlu ettiğini belirtti.