İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü “1 Mayıs İşçi Bayramı” dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi bugün Kıbrıs’ta da kutlanıyor.

İşçi Bayramı nedeniyle, bazı sendikaların organizasyonuyla ara bölgede iki toplumlu miting düzenleniyor.

Aralarında Dev-İş, BES, PEO, Koop-Sen ve KTOEÖS’ün de bulunduğu Dünya Sendikalar Federasyonu üyesi sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin düzenleyeceği ortak miting, Çetinkaya Sahası’nda saat 19.00’da başlayacak.

Mitinge KKTC’den katılacaklar sendikalar saat 17.30’da Kuğulu Park’ta toplanarak kortej yürüyüşü ile ara bölgedeki Çetinkaya Sahası’na gidecek.

Mitingde, Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek ve PEO Genel Sekreteri Pambis Kritsis’in konuşma yapması bekleniyor. Sol Anahtarı Grubu da şarkılar seslendirecek.

1 Mayıs 1886’da ABD'nin Chicago kentinde işçiler günde 8 saat çalışma talebiyle genel greve gitmiş ve 80 bin işçinin katıldığı eylemde polis göstericilere ateş açarak çok sayıda işçinin ölmesine veya yaralanmasına yol açmıştı. İşçi liderlerinden Albert Parsons, August Spies, Adolph Fischer ve George Engel düzmece tanıklar ve kanıtlarla idam edilmişti.

1 Mayıs İşçi Bayramı, bu olayların anısına 1889 yılında 2. Enternasyonal tarafından alınan kararla bütün dünyada işçilerin birlik ve mücadele günü olarak kutlanıyor.