Lefkoşa’da, Uluslararası Gençlik Günü kapsamında Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle gençlere yönelik etkinlik düzenlendi.

Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi’nden verilen bilgiye göre, AB Bilgi Merkezi ve HASDER işbirliğinde gerçekleştirilen ve “Gençliğin Sürdürülebilir Kalkınmaya Öncülüğü” mesajının vurgulandığı etkinlikte Flapper Swing Jazz Grubu sahne aldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan AB Program Destek Ofisi’nden  Pelin Maneoğlu, “Gençler yalnızca bizim geleceğimiz değil, aynı zamanda bugünümüzdür. Gençler, Avrupa Birliği’nin Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi’nin ileriye taşınmasında çok kilit bir role sahiptirler” dedi.

Maneoğlu, bu çerçevede Kıbrıs Türk toplumu için AB Yardım Programı kapsamında genç bireylerin geleceğine etki eden ve ekonomik kalkınmanın teşvik edilmesi için pek çok alanda temel hedefler çerçevesinde 416 milyon Euro ayrıldığını söyledi.

Açıklamada, 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü için bu yıl belirlenen temanın; “2030’a Giden Yol: Yoksulluğu Yok Etmek ve Sürdürülebilir Üretimi ve Tüketimi Elde Etmek” olduğu belirtildi.

AB Bilgi Merkezi ve HASDER ortaklığı ile Ağustos ayı boyunca düzenlenen etkinliklerde; gençlerin, hem kendi toplumlarında hem de dünya çapında fark yaratabilecek sürdürülebilir kalkınma faaliyetlerini tartışma ve tanıtma fırsatını bulması amaçlanıyor.