Din İşleri Başkanlığınca her yıl düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında dün Lefkoşa’da program düzenlendi.

Bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri “Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlâkı ve Hukuku” temasıyla gerçekleştiriliyor.

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Alayköy, Değirmenlik ve Haspolat’ta gerçekleştirilen etkinliklerin ardından dün de Lefkoşa’da Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Din İşleri Başkan Vekili Mehmet E.Yeltekin yaptı.

1428942262.jpg

YELTEKİN

Yeltekin konuşmasında Kutlu Doğum Haftası’nın temasının neden “Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlâkı ve Hukuku” olarak seçildiğiyle ilgili bilgiler aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi H. İbrahim Akça’nın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy yaptığı sunumda, Hz. Muhammed’in hayatından örnekler verdi, komşuluk ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yaptı.

Ney ve kaside dinletisinin ardından Ortaokul ve Liseler arası “Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlâkı ve Hukuku” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin isimleri okundu ve ödülleri verildi.

“Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konulu kompozisyon yarışmasında Ortaokul Kategorisinde Yakın Doğu Kolejinden İbrahim Yiğit birinci, Canbulat Özgürlük Ortaokulundan Dilara Keseroğlu ikinci, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nden Nebile İrem Alhallaq da üçüncü oldu.

Lise Kategorisinde Hala Sultan İlahiyat Koleji’nden Feyza Betul Akyul birinci, yine aynı okuldan Fatma Reyhan Karataş ikinci, Yakın Doğu Koleji’nden Öyküm Aslan üçüncü oldu.

1428942260.jpg

1428942263.jpeg