Duygu Alan

Türkiye’deki Anayasa değişikliği referandumu için KKTC’de 5 Nisan Salı günü başlayan oy verme işlemi bugün sona eriyor.

Zamanın daralması ile Cumartesi sandıklarda uzun kuyruklar oluştu.

KKTC’de yaşayan ve sandık seçmen listesine kayıtlı olan binlerce seçmen oylarını kullanabilmek için Cumartesi gününü fırsat bildi.

20 Temmuz Fen Lisesi’nde 5 Nisan Çarşamba günü başlayan oy verme işleminde sıkışıklık yaşanmaması için 15 sandık kuruldu.

Oy verme işleminin ilk üç gününde ciddi bir yoğunluk yaşanmazken dün özellikle özel sektör çalışanlarının da hafta sonu tatilinin başladığı öğleden sonra saatleri yoğunluk arttı.

Milli Kütüphane ile okullar arasındaki bölümde araba park edecek yer kalmadı. Sandıkların bulunduğu 20 Temmuz Fen Lisesi’nin kapısındaki kuyruk Milli Kütüphane’ye kadar uzadı.

Oylar açılmadan 4 kurye ile Türkiye’ye gönderilecek

Türkiye’deki anayasa değişikliği referandumu için KKTC’de oy kullanabilecek seçmen sayısı 104 bin 507. Dün sabah itibari ile KKTC’de 104 bin 507 seçmenden 20 bin 636’sı oyunu kullandı.

KKTC’de 5 Nisan Salı günü başlayan oy verme işlemi bugün sona eriyor.

Oy kullanma işleminin sona ermesi ile birlikte kullanılan oylar ilgili mevzuattaki hükümlere uygun şekilde sandık başkanları tarafından mühürlenerek Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliğindeki kilitli özel bir odada saklanacak, oy verme sürecinin sona ermesinin ardından tüm oylar açılmadan 10 Nisan’da toplu bir şekilde 4 kurye ile bir uçakta Türkiye’ye gönderilecek.