Duygu ALAN

Lefkoşa dün yine mevsimin en sıcak günlerinden birini yaşadı. Başkentte termometreler dün 42 dereceyi gösterdi.
Güneş ışınlarının dik olduğu 10.00-15.00 saatleri arasında Lefkoşa sokakları boşalırken bazı özel sektör çalışanları, serbest meslek sahipleri ve inşaat işçileri aşırı sıcak havaya rağmen çalıştı.

Meteoroloji Dairesi’nin hava tahmin raporuna göre, Lefkoşa’da bugün en yüksek hava sıcaklığının 38 derece, Girne’de 33 derece, Gazimağusa’da 35 derece, Güzelyurt’ta 35 derece, Karpaz’da ise 36 derece olması bekleniyor.

Sıcaklar sahillere de yansıdı

Lefkoşa’nın bunaltıcı sıcağından kaçmak isteyen bazı vatandaşlar hafta sonu tatilini de fırsat bilerek dün plajlara akın etti. Plajlardaki insan kalabalığı dün göz doldurdu.

Bazı turist ve vatandaşlar serinliği denizde kulaç atarak buldu, bazıları ise sahil kenarında şezlonglarda uzanıp, şemsiyelerin altında soğuk içecekleri ile serinlemeye çalıştı.

Plajlarda herkes gönlünce güneşin ve denizin tadını çıkardı.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ülkede orman yangını olasılığının çok yüksek olduğunu duyurdu.

Ultraviyole radyasyonunun da çok yüksek seviye olduğunun bilgisini veren Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü, gerekli tüm tedbirler alınmadan özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında 10 dakikadan fazla güneşin altında kalınmaması konusunda uyardı.