Haspolat bölgesinde alınan ihbar üzerine yapılan operasyonda 18 adet tarihi eser bulundu. Tarihi eserleri tasarrufunda bulunduran zanlı Namık Seven tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli şubede görevli polis memuru Şevki  Arkoç olayla ilgili bulguları aktardı. Arkoç huzurda bulunan zanlı Namık Seven’in 13 Mayıs saat 20.00 raddelerinde Haspolat bölgesinde faaliyet gösteren Fina benzin istasyonu önünde alınan ihbar üzerine durdurulduğunu kimlik tespiti yapıldıktan sonra kullanımında bulunan ve park halinde olan Mercedes Vito marka aracın içinde arama yapıldığını ve içerisinde eski eser olduğuna inanılan 13 adet testi ve 5 adet çanak bulunduğunu söyledi.

Polis emare olarak alınan konu eserlerin Tarihi Eser dairesine gönderildiğini ve rapor beklendiğini belirtti. Polis memuru ayrıca zanlının mesele ile bağlantısı olan 3 kişinin ismini verdiğini konu şahısların aranmakta olduğunu belirterek soruşturma maksatlı zanlının 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiği yönünde huzurunda verilen şahadeti değerlendirdiğini belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs Sözcü