Duygu Alan

Lefkoşa’da aşırı sıcak hava dün kentin sokaklarını sessizliğe bürüdü. Başkentte termometreler dün 38 dereceyi gördü.

Sıcaklardan bunalan vatandaşlar, öğle saatlerinde klimaların dereceleri ile oynayarak serinlemeye çalıştı, mecbur kalmadıkça vatandaşlar, akşam saatlerine kadar sokağa çıkmadı.

Bir de toz derdi

Meteoroloji Dairesi’nin açıklamasına göre, ülkemize dün Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerrecikleri hava kirliliği yarattı, özellikle solunum şikayeti olan vatandaşlar sıcak hava bir yandan toz diğer yandan derken adeta nefes almakta zorlandı.

Bugün de sıcak

Başkent Lefkoşa’da tabiri yerindeyse bugün güneş yine taş yakacak. Meteoroloji Dairesi’nin raporuna göre Lefkoşa’da bugün en düşük hava sıcaklığının 18, en yüksek hava sıcaklığının ise 35 derece olması bekleniyor.

Girne’de bugün en düşük hava sıcaklığının 21 derece, en yüksek hava sıcaklığının ise 27 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi’nin hava tahmin raporuna göre, Güzelyurt’ta bugün en düşük hava sıcaklığı 18, en yüksek 30 derece, Mağusa’da en düşük hava sıcaklığı 20, en yüksek hava sıcaklığı 28 derece, Karpaz’da ise en düşük hava sıcaklığı 19, en yüksek hava sıcaklığı 29 derece olacak.

Uzmanlar uyardı

Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde dışarıda olmamaya dikkat etmeleri konusunda vatandaşı uyardı. Aşırı sıcak havalarda vücudun terlemeye bağlı, olağanüstü su kaybı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, kaybedilen sıvının telafisi için günlük 2 ila 3 litre su içip, 3-4 porsiyon meyve yenilmesi önerdi.