Şehitlerimizi Anma İnisiyatifi bugün Lefkoşa’da “Şehitlerimizi Anma ve Anavatanımıza Destek” etkinliği düzenledi.

Şehitlerin ruhu için Lefkoşa Selimiye Camii’nde saat 12.15’te Mevlid-i Şerif okutuldu, Cuma namazının ardından şehit asker ve polisler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazından sonra Selimiye Camii’nden TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne kadar yürüyüş yapılarak, yürüyüşün sonunda TC Cumhurbaşkanı’nın şahsında Türkiye halkına hitaben yazılan ve üzüntü, duygu ve destek içeren mektup TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’a takdim edildi.

ATUN: “EN ZOR GÜNLERDE YANIMIZDA TÜRKİYE’Yİ, TÜRK HALKINI, TSK’YI BULDUK”

İnisiyatif adına Büyükelçilikte açıklama yapan Ata Atun, Kıbrıs Türkü’nün her zaman en zor günlerinde yanında Türkiye’yi, Türk halkını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni bulduğuna dikkat çekti ve bugün Türkiye’ye destek belirttiklerini söyledi.

Türkiye’nin bölünmek istendiğini belirten Atun, Türkiye’de ölen polis, asker ve sivil halk nedeniyle Anavatanı’na bağlı Kıbrıs Türkü’nün adeta “kan ağladığını” belirtti.

MEKTUP ERDOĞAN’A ULAŞTIRILACAK

Atun’un mektubu Büyükelçi Derya Kanbay’a takdim etmesinin ardından Büyükelçi Kanbay mektubu okudu ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştıracağını söyledi.

“Anavatan Türkiye’mize gönülden bağlı Kıbrıs Türk halkı” imzalı mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Anavatanımız Türkiye’mizin aziz halkına hitabımızdır.

Anavatanımız Türkiye’mizde, bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit düşen askerlerimizin, polislerimizin ve tüm güvenlik güçlerine mensup kardeşlerimizin acısı, Aziz Türk milletinin bir parçası olan bizler, Kıbrıslı Türklerin de yüreklerini dağlamıştır.

Anavatanımız Türkiye’mizi bölmeye ve asırlardır Anadolu’muzda birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamış Türk ve Kürt kardeşliğini bozmaya yönelik saldırılar ve terörün yeniden Türkiye’mizin başına musallat edilmeye çalışılması bizleri de derinden üzmüştür. Yaşanan acılar, mensubu olmakla her zaman gururunu duyduğumuz Aziz Türk Milleti’nin ortak acısıdır.

Kıbrıslı Türkler olarak kalben inanıyor ve güveniyoruz ki Anavatanımız Türkiye’miz, birlik ve beraberliği bozmadan, aziz milletimizin tarihten gelen derin deneyimi ve güvenlik güçlerimizin yüksek gayretleri ile kardeş kanı akmasını durduracak, terör belasının üstesinden gelecek, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize, geleceğimize kasteden bu tür saldırılardan medet umanlar asla kötü emellerine ulaşamayacaklardır.

Kıbrıslı Türkler olarak aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı aileleri başta olmak üzere aziz Türk milletine başsağlığı, yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar dilemekteyiz.”

1441972974.jpg

1441972975.jpg

1441972972.jpg

1441972973.jpg

1441972996.jpg

1441972997.jpg