Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada, Lefkoşa’da yarın sabah saat 09.00’dan tören provasının sona ereceği saate kadar Yakın Doğu kavşağı ile Altınbaş Petrol İstasyonu arasında kalan yolun, trafik akışına kapatılacağı duyuruldu ve alternatif güzergahlar açıklandı.

Gazimağusa’da ise 27 Ekim Salı günü saat 15.00’ten itibaren tören provasının sona ereceği saate kadar Fazıl Polat Paşa Bulvarı trafik akışına kapatılacak.

Açıklamada, Lefkoşa’da Yeni Organize Sanayi Bölgesi’ne gitmek isteyen sürücüler için, Altınbaş Petrol istasyonu önündeki yol kavşağı ile Cezaevi kavşağından kontrollü olarak trafik akışı sağlanacağı bildirildi.

Lefkoşa’da Gazimağusa istikametinden gelip Yakın Doğu Üniversitesi yönüne gitmek isteyen sürücülerin, Altınbaş Petrol İstasyonu trafik ışıklarından, Sanayi Bölgesi’ne ve oradan da Atatürk Spor Salonu’nun kuzeyinde yer alan tali yol güzergâhını takip ederek Yakın Doğu Bulvarı’na ulaşabilecekleri belirtildi.

Gazimağusa istikametinden gelip Lefkoşa şehir içine doğru seyredecek sürücülerin de Tofaş ışıklarından sola dönerek Şht. Mustafa Ahmet Ruso Caddesi’ni veya Altınbaş Petrol ışıklarından sola dönerek diğer alternatif şehir içi yolları kullanmaları istendi.

Tören provası sırasında Gazimağusa istikametinden gelip, Güzelyurt yönüne seyredecek sürücüler Lefkoşa Mehmet Akif Caddesi’ndeki Citroen kavşağından Metehan- Alayköy çevre yolunu veya Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi (Devlet Hastanesi) güzergâhından Gönyeli çemberini kullanabilecek.
Güzelyurt istikametinden gelip Lefkoşa istikametine doğru seyredecek sürücüler Alayköy-Metehan çevre yolunu veya Gönyeli çemberi ile Dr. Burhan Nalbanoğlu Caddesi (Devlet Hastanesi) güzergâhında ilerleyebilecek.

Girne’den Lefkoşa istikametine doğru seyredecek sürücülerin ise Boğazköy-Dikmen yolunu kullanarak Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi içinden Altınbaş ışıkları kavşağından Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nı veya Girne-Lefkoşa anayolunu kullanan sürücülerin ise Gönyeli çemberinden Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi güzergâhını kullanabilecekleri kaydedildi.

Polis açıklamasında ayrıca trafik akışını engellememek için sürücülerin söz konusu yollara park etmemeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları rica edildi.