Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nin Lefkoşa'da sürdürdüğü eylem bugün 6. gününde... Hayvancılar bugün Cumhuriyet Meclisi'ne yürüyüş düzenliyor.

Lefkoşa'da Küçük Kaymaklı bölgesindeki birlik binası önünde toplanmaya başlayan birlik üyeleri, buradan Meclis'e davullu zurnalı ve atlı yürüyüş yapacak.

İş araçlarının Lefkoşa'ya giriş ve köylerden çıkışının polis tarafından engellendiğini, ilçelerde tüm çemberlerin kesildiğini, Yonca kavşağında önlem alındığını belirten birlik başkanı Mustafa Naimoğulları, kendilerinin de birlik binası önünde toplanıp Meclis'e yürüyeceğini bildirdi.

Naimoğulları, "Biz kararlıyız hakkımızı alacağız, bu yola çıktık sonuna kadar yürüyeceğiz çünkü siyasilere güveniyoruz" dedi.

Polisin araçlı eyleme izin vermediğini, köyler dahil tüm bölgelerde polisin iş araçlarına engel olduğunu, ceza yazdığını, hatta ısrar edeni tutukladığını belirten Naimoğulları, 6. günündeki eylemin kararlık içinde süreceğini vurguladı.

Polisin ceza yazması ve engellemesi üzerine hareketliliklerinin kısıtlandığını, bunun üzerine herkesin birliğe özel araçlarıyla gelip yürüyerek meclise gideceklerini belirten Naimoğulları, "Biz kararlı olarak eylemi sürdüreceğiz. Hükümet ince hesap içinde o yüzden biz geri adım atmayacağız, görüşmeye açığız. Taleplerin bir kısmında iyileştirme var ama bazılarında hiç iyileşme olmadı. Taleplerimiz geçerli, geleceğimize sahip çıkıyoruz bize kulak veriniz" dedi.

Naimoğulları, hükümete; "Üreticinin ekmeği ve geleceğiyle oynamayın. Üretici mesaj verdi, o koltuğa getirdiği gibi alır da, o yüzden taleplere karşılık verin. Bizim talebimiz nettir. Eyleme ara versek veya kaldırsak hiçbir kazanım elde etmezdik. Eyleme rağmen taleplere karşılık bulamıyoruz" diye seslendi.

Soru üzerine Naimoğulları, 15 Kasım'da eylemi değerlendireceklerini söyledi.

Bu arada polis Başbakanlık önünde bulunan iş araçlarını toprak alanda ve bir yerde topladı, ayrıca Lefkoşa'ya girişlerde önlemler aldı.

1479113390.jpg

1479113381.jpg

1479113357.jpg