Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla simgesel bir farkındalık yaratma adına Lefkoşa’nın en işlek caddelerinde yer alan çemberlere mor bayraklar astı.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB Park, Bahçeler, Trafik ve Aydınlatma Şubesi personelleri tarafından dün ve bugün yapılan çalışmalarla asılan bayraklar, günün anlam ve öneminin vurgulanabilmesi adına güzel bir mesaj veriyor.

POLİS EYLEM SANDI

LTB, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla simgesel bir farkındalık yaratma adına Lefkoşa’nın en işlek caddelerinde yer alan çemberlere mor bayraklar asması Lefkoşa'da polisi de tedirgin etti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda mor bayrakların polis tarafından terör örgütü DHKP-C'nin eylemi sanıldığını da açıldı.

capture-041.jpg

HARMANCI’DAN BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve haftası dolayısıyla birçok etkinlik ve faaliyet içerisinde bulunduklarını belirtti.

Kadın emeğinin görünür kılınabilmesine, hak ve hizmette var olan eşitsizliklere dikkat çekebilmek için 8 farklı ve işlek noktada mor bayrak uygulaması başlattıklarını söyleyen Harmancı, uygulamanın tüm hafta boyunca kalacağını vurguladı.

Harmancı ayrıca yarın saat 09.45’te düzenlenecek basın toplantısı ile çok önemli bazı kararlar konusunda da kamuoyuna bilgi vereceklerini belirtti.

LTB Başkanı Harmancı, kadın emeğinin sömürülmesi, sosyal adaletsizlik ve insan hakları ihlallerine yönelik olarak herkesin birlikte mücadele etmesi gerektiğine işaret etti.

1457353988.jpg

1457354012.jpg

1457354039.jpg