Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin iş araçlarıyla yaptığı eylem 4. gününe girerken, Bedrettin Demirel Caddesi’ndeki araçlar bugün öğleden sonra çekildi ve günlerdir kapalı olan ana cadde trafiğe açıldı. Başbakanlık yolu üzerindeki yol kapatma eylemi ise devam ediyor.

“Arpa fiyatlarının geç ve maliyetin altında açıklanmasını, ayrıca 2014 ile 2015 Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri ve mazot desteği ödemelerinde yaşanan gecikmeleri” protesto amacıyla Lefkoşa ve TÜK ambarlarında salı günü başlatılan eylem bugün dördüncü gününe girdi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği yönetiminin bugün gün boyu yaptığı değerlendirme toplantısının ardından, Başkan Hüseyin Çavuş Kelle saat 16.00’da Başbakanlık önündeki eylem yerinde basın toplantısı düzenledi.

Hükümetin hiç bir soruna çözüm bulamadığını, çiftçi ve üreticinin sorunlarını da çözemediğini iddia eden Kelle, “Bugün eylemde dördüncü gün. İstifa eden hükümete anlattık ancak sorunu çözemediler. Biz buraya keyfimizden gelmedik. Haklılığımız ortadadır. Eyleme destek ve katılım her geçen gün artıyor” dedi.

Hafta sonu eyleme yeni katılımlar olacağını kaydeden Kelle, Lefkoşa halkına ve yolları kullananlara rahatsızlık vermemek için Bedrettin Demirel Caddesi’ndeki araçları çekme kararı aldıklarını anlattı.

Kelle, “Verdiğimiz sıkıntıdan dolayı özür dileriz. Hükümet edenler yolun açılmasını da sağlayamadı, ama üretici ve çiftçi bunu çözdü” ifadelerini kullandı.

1435933707.jpg

1435933710.jpg

1435933736.jpg

1435933708.jpg