Lefkoşa’da ana isale hattındaki çalışmalar nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri bazı bölgelere su verilemeyeceği belirtilerek, vatandaşların suyu idareli ve bilinçli kullanması istendi.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Su İşleri Şubesi, Basın Birimi aracılığıyla yaptığı açıklamada, vatandaşlara suyu idareli kullanma çağrısında bulundu.

Açıklamada, Cumhuriyet Parkı Ana İsale Hattı Yenileme Projesi kapsamında, yeni döşenen ve işletmeye alınacak ana isale hattının, mevcut ana isale hattına bağlantılarının yapılabilmesi için  9 Şubat Salı, 10 Şubat Çarşamba ve 11 Şubat Perşembe günleri“Taşkınköy, Marmara, Göçmenköy, Hastane Civarı ve Karşısı, Organize Sanayi, Kermiya, Ortaköy, Kermiya Öğretmen Evleri, Dumlupınar, Kıbrıs Gazetesi Civarı ve karşısı” bölgelerine su verilemeyeceği kaydedildi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla, bölgelere su dağıtımının olanaklar nispetinde ve belirlenecek program çerçevesinde yapılacağı ifade edilen açıklamada, “Vatandaşlarımızın susuz kalmamaları için sularını idareli ve bilinçli bir şekilde kullanmaları önemle rica olunur” denildi.