Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy konuyla ilgili çalışmalar yapıldığının ve alternatif yolların, seçimden önce faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi…

ÖZGE KİZİR

Gönyeli ve Başbakanlığa giden yollarda sürekli yoğun trafiğin yaşanmasına vatandaş isyan etti. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yaşanan sıkıntının zaman ve benzin kaybına yol açması yanında büyük bir stres kaynağı olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Araç sayısı arttığı ve toplu taşımacılık yaygın olmadığı için bu sıkıntı gittikçe artıyor. Yetkililer bu sorunu acilen çözmek zorundadırlar” yorumunu yaptı.

Yollar revize edilecek

Konuyla ilgili olarak Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, “Şehit Ruso Caddesi’nden akış sağlamayı planlıyoruz. Böylece trafiğin akışını rahat bir hale getireceğiz. Yapılacak olan bu faaliyeti seçimlerden önce hayata geçireceğiz” dedi. 
Kavşağın, trafiği kaldırabilecek şekilde revize edileceğini ifade eden Taçoy, trafiği Başbakanlık yolundan başka bir çevre yoluna kanalize ederek, yolun yükünü azaltmayı amaçladıklarını kaydetti.