Açıklamada, saat 11.00 civarında öğrencilerin sınavlarını bitirip okuldan ayrıldıkları sırada bir velinin okulun park yerine girip av tüfeği ile arabasından indiği, tam bu anda gerek okulun güvenlik memuru, gerekse okul öğretmenleri tarafından öğrencinin abisi olan veliye müdahale edildiği açıklandı.

“İKİ KIZ ÖĞRENCİ ARASINDA SÖZLÜ ATIŞMA… KONU YARGIDA…”

Veliye anında yapılan müdahale sonucu olayın sorunsuz şekilde sonlandırıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“Olay iki kız öğrencimiz arasında yaşanan sözlü atışmalardan kaynaklanmıştır. Okula sürekli olarak gelen bir velimiz olan şahısla ilgili gerekli şikâyetleri Polis Müdürlüğümüze iletmiş durumdayız. Polis müdürlüğümüz tarafından tüm tarafların ifadeleri alınmış olup, konu yargıya intikal ettirilmiştir. Aynı zamanda konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığımız da bilgilendirilmiştir. Konunun öneminin bilincinde olarak olayın yargıda da takipçisi olacağız.

Okulumuzda böylesi bir olayın yaşanmasından dolayı çok üzgünüz. Fakat tüm velilerimizin de içlerinin rahat olmasını salık veririz. Gerekli güvenlik önlemlerinin okulumuzda mevcut olması nedeni ile olaya anında müdahale edilmiş ve olay sorunsuz şekilde sonlandırılmıştır.”