Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi ve Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi tarafından Dr. Fazıl Küçük’ün 32’nci, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ise 4’ncü ölüm yıldönümleri nedeniyle “İki Devlet Adamı- İki Unutulmaz Lider. Dr. Fazıl Küçük / Rauf Raif Denktaş” konulu fotoğraf sergisi bugün açıldı.

LAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre sergi, iki ayrı bölüm şeklinde düzenlendi.

“Devlet ve Dava Adamı: Dr. Fazıl Küçük” konulu birinci bölümde; Dr. Fazıl Küçük’ün yaşamından kesitler içeren 32 fotoğraf yer alırken, “Kıbrıs Türkünün Özgürlük Mücadelesi’ne Adanan Bir Ömür:  Rauf Raif Denktaş” konulu ikinci bölümde ise; Rauf Raif Denktaş’ın  çocukluğundan, sonsuzluğa uğurlandığı 17 Ocak 2012 tarihine kadar olan dönemi kapsayan 41 fotoğrafı sergileniyor.

TAYHANİ: “HER İKİ LİDERİ SAYGI İLE ANIYORUZ”
  
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. İhsan Tayhani sergi açılışındaki konuşmasında, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın, genç yaşlarından itibaren yaşamlarını Kıbrıs Türkünün bağımsızlık mücadelesine adadıklarını belirtti.

Tayhani, Dr. Fazıl Küçük’ün, İngiliz Koloni İdaresi’ne karşı Kıbrıs Türkü’nün mücadele bayrağını açtığında 25 yaşında; 28 Kasım 1948’de düzenlenen ilk parti mitinginde etkili bir konuşma yaparak mücadeleye katılan Denktaş’ın da 24 yaşında olduklarına dikkat çekti.

Kıbrıslı Türklerin bağrından çıkardığı bu iki saygın devlet adamının ve iki unutulmaz liderin anılarını canlı tutacaklarına ve onların mirası olan KKTC’yi yaşatacaklarına olan inancını dile getiren Tahyani, Kıbrıs Türk toplumu ile tüm Türk dünyası adına her iki liderin manevi anıları önünde eğilerek, onlara Allahtan rahmet diledi. 

1452689855.jpg

KAÜ’DE DENKTAŞ’I ANMA TÖRENİ

KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 4. ölüm yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde (KAÜ) tören düzenlendi

KAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre KAÜ Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşen anma töreninin açılış konuşmasını yapan KAÜ Genel Sekreteri Şenay Gerboğa, Denktaş’ın çocukluk ve gençlik yıllarını, siyasi yaşamını, mücadele yıllarını, siyaset dönemini, sosyal yaşamını ve vefatını anlattı.

Denktaş’ın zorluk ve mücadeleyle geçen hayatının anlatılmasının ardından “Bir Mücahidin Hikayesi” adlı belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

KAÜ öğrencileri, burada geçirdikleri ilk yılda Kıbrıs tarihi hakkında birçok önemli bilgi edindiklerini, katıldıkları seminer, etkinlik ve okudukları kitaplardan aldıkları bilgiler neticesinde bu topraklarda yaşanan mücadele yıllarını daha iyi anlama fırsatı bulduklarını söyledi.

KAÜ öğrencileri, Kıbrıs Türklerinin verdiği mücadele sonucu KKTC’nin kurulduğunu, bu konuda Denktaş’ın liderliği yol göstericiliğinin büyük önemi olduğunu belirterek “Geçmişten bugüne, vatanı ve milleti için mücadele veren Türk dünyasının unutulmaz lideri, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

3-232.jpg

1452689857.jpg