Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci turunu 14 Eylül Çarşamba günkü görüşmeyle tamamlayacak.

Görüşme saat 10.00’da ara bölgede Birleşmiş Milletlerin (BM) müzakereler için tahsis ettiği binada yapılacak, akreditasyonu olan basın mensupları görüşmeyi izleyebilecek.

Yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci turuna 23 Ağustos’ta başlayan Akıncı ve Anastasiadis, 14 Eylül’deki görüşmeyle ikinci tur için planlanan 8 görüşmeyi tamamlamış olacak.

Liderlerin, 14 Eylül’de turun tamamlanmasının ardından 26 Eylül’de, New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un da katılımıyla üçlü görüşmede bir araya gelmesi bekleniyor.

ENFORMASYON’DAN ARA BÖLGEYE GEÇECEK BASIN MENSUPLARINA ÇAĞRI

Enformasyon Dairesi, 14 Eylül Çarşamba günü liderlerin ara bölgede gerçekleştirecekleri görüşmeyi izlemek isteyen basın mensuplarının kayıt yaptırması gerektiğini kaydetti.

Buna göre, görüşmeyi takip etmek için isteyen basın mensupları Metehan Sınır Kapısı yanında bulunan geçiş noktasını kullanarak ara bölgeye girebilecek. Kapı saat 08:00’den itibaren ile açık olacak.

Ancak ara bölgeye KKTC’den geçecek medya mensuplarının, isimlerini, yarın saat 12:00’ye kadar 05338612173 numaralı telefondan Basın Yayın ve Enformasyon Memuru Fatma Ergör’e bildirmeleri gerekiyor.

BM Basın Sözcülüğü de bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görüşmeleri izleyecek basın mensuplarının isim vermesi gerektiği konusunda uyarı yapmıştı. Gazeteciler, görüşmeyi izlemek üzere BM’ye kayıt için [email protected] adresine isim verebilecek.